Gratis hjemmeside

Hvem elsker ikke når noget er gratis? Specielt når det er noget som plejer at være dyrt.

At købe en ny hjemmeside, hvad end det er en WordPress eller Umbraco hjemmeside eller en hjemmeside bygget helt fra bunden, så er det ikke en billig affære.

Til trods for de mange smarte værktøjer som gør det muligt at bygge hjemmesider lynhurtigt, som ser professionelle ud, så er priserne på en hjemmeside hos de forskellige webbureauer oppe i flere tusindvis af kroner, en udgift ikke alle har mulighed for at tage på sig og derfor vælger mange at lave en hjemmeside gratis ved brug af de mange hjemmeside programmer som er gratis.

Ved at lave din egen hjemmeside gratis og dermed fravælge de dyre webbureauer og betalte løsninger, kan du spare tusindvis af kroner – i denne artikel vil jeg vise dig hvordan.

I denne dybdegående artikel og guide kan du finde svaret på hvordan du laver en gratis hjemmeside og får et professionelt, brugbart og ikke mindst lønsomt resultat som du kan bruge til at levere en blog, fremvise din virksomhed eller sælge produkter på nettet (webshop).

Du kan også læse meget mere om de mange forskellige hjemmeside skabeloner, programmer og CMS’er som findes og hvilke jeg anbefaler du skal bruge til at lave en ny gratis hjemmeside.

Guiden er for dig som er nybegynder og ikke tidligere har erfaring med udarbejdelse af hjemmesider, eller for dig som er relativt ny til dette univers.

Indholdsfortegnelse

Sådan laver du din egen hjemme helt gratis

Som beskrevet i min dybdegående WordPress guide – så må du finde ud af om du vil have en hjemmeside på dit eget domæne eller du kan nøjes med at have din hjemmeside på et subdomæne.

På WordPress.com kan du eksempelvis få din egen hjemmeside på deres domæne, som et subdomæne, heraf vil dit domæne se sådan her ud: ”ditdomæne.wordpress.com” –

Hvis du vil have dit eget domæne, som eksempelvis. ”ditdomæne.dk” – Så må du købe domæne og webhotel, læs mere nedenfor her.

Lav din egen gratis hjemmeside med eget domæne:

Hvis du vil have dit eget domæne, det kan eksempelvis være fordi du har store ambitioner med din nye hjemmeside eller du skal lave en hjemmeside til din virksomhed og ønsker at domænenavnet er det samme som dit virksomhedsnavn, så må du købe domæne og webhotel hos en udbyder.

Her anbefaler jeg dig Simply som er et hostingbureau som sælger domæne og webhotel samlet, her kan du altså spare tid og energi, da de opsætter dit domæne og webhotel med nødvendige DNS-indstillinger, fremfor at du køber domænet direkte hos DK-hostmaster eller andre domænesælgere og derefter køber webhotel.

Gå til Simply.com

Lav din egen gratis hjemmeside uden domæne:

Hvis du ikke har behov for at lave din egen hjemmeside på eget domæne, så åbner dette op for lidt flere muligheder for at skabe en hjemmeside 100% gratis og uden nogen form for udgifter.

Her findes der flere platforme hvor du kan helt gratis kan benytte deres hjemmesideprogram og få hostet din hjemmeside gratis, så længe det ligger på deres hoveddomæne, som et subdomæne som beskrevet foroven.

Dette anbefaler jeg du gør:

Selv om det kan være fristende at lave og få hostet sin hjemmeside 100% gratis, så vil jeg dog anbefale at du vælger at få din hjemmeside opbygget på dit eget domæne og igennem din egen hostingudbyder som eksempelvis Simply.com eller One.com – Da dette vil give et bedre, hurtigere og ikke mindst mere professionelt resultatet, hvilket burde være formålet med enhver hjemmeside, også en gratis en.

I det kommende afsnit vil jeg give dig mine 3 bedste bud på gratis hjemmeside programmer som du kan bruge til at udvikle hjemmesider på eget domæne og med egen hostingudbyder.

Har du ikke allerede købt domæne og webhotel, så vil jeg anbefale du køber dette hos Simply.com og anvender rabatkoden 3GRATIS – så får du automatisk 3 måneders gratis hosting, tilsvarende 25% rabat på den næste betalingsperiode.

Gratis hjemmeside skabeloner og værktøjer

Om du vælger at lave din gratis hjemmeside på et subdomæne igennem en gratis hostingudbyder eller ikke er op til dig.

Nedenfor kan du finde de gratis hjemmeside skabeloner og værktøjer som du kan benytte til at lave din helt egen hjemmeside gratis.


1. WordPress – Verdens mest populære hjemmeside program

WordPress er det største og mest populære hjemmeside program i verden og du kan vælge enten at købe domæne og webhotel hos Simply og derefter installere WordPress CMS med deres 1-click installation funktion eller du kan vælge at oprette et gratis WordPress site som hostes på deres platform.

Sådan gør du (eget domæne):

For at få din gratis hjemmeside i WordPress publiceret for offentliggjort for alle, skal du købe dit domæne og webhotel hos en udbyder som Simply.com – disse anbefaler og bruger jeg selv.

Hvis du vil spare store mængder med tid og energi, vil jeg anbefale dig at købe et premium WordPress tema som gør at du enkelt og let kan installere hjemmeside skabeloner, hvor alt indhold og struktur er opbygget på forkant og du skal blot bytte indhold som billeder og tekst, så er du ferdig. Jeg bruger selv temaet Avada som er verdens mest populære og det mest solgte på Themeforest.net for 7. år i træk.

 1. Køb dit domæne og webhotel hos SimplySøg og vælg domæne på Simply og vælg Standard Suite som webhotel.
 2. Log ind på Simply’s kontrolpanel og installer WordPressI menuen til venstre trykker du på ”1-Click” og vælger ”WordPress”
 3. Log ind på din WordPress hjemmesideSkriv dit domænenavn.dk/wp-admin/ i din browser og log ind med din bruger.
 4. Tilføj et WordPress temaJeg anbefaler du køber og installer Avada som er det bedst sælgende WordPress tema i verden.
 5. Installer forhåndslavede skabeloner Med Avada kan du finde og installere mere end +70 forskellige hjemmeside skabeloner.
 6. Design og tilføj dit indhold Nu skal du blot ændre og tilføje indholdet på skabelonen og personliggøre hjemmesiden efter dine behov.

Et domæne koster 0 – 50 kroner i registrering og 50 kroner i årsafgift til DK-hostmaster, denne pris er den samme for alle .dk-domæner og kan dermed ikke afvige i pris.

Et webhotel hos Simply hos fra 9,38 kr./md. det første år og fra 37,50 kr./md. efter det første år. Du kan benytte rabatkoden 3GRATIS og få 3 måneders gratis hosting, tilsvarende 25% rabat på den næste betalingsperiode.

En hjemmeside i WordPress som er hostet hos Simply og er placeret på eget domæne koster da 50 kr. i domæneafgift og 112 – 140 kr. det første år og derefter 500 kr. for webhotel og domæne.

Sådan gør du (WordPress site):

Hvis du vil lave en 100% gratis hjemmeside og ikke ønsker dit eget domæne, hosting eller nogle betalte temaer som forenkler udviklingen af din nye gratis hjemmeside, så er et WordPress site lige for dig.

Et WordPress site er en simpel og gratis måde at lave en hjemmeside på og du kan få denne hostet hos WordPress.com på deres domæne.

 1. Gå til WordPress.com og tryk på “Start your website”Indtast her dine ønskede brugeroplysninger og din e-mail eller brug Google/Apple til oprettelse.
 2. Skriv det ønskede domæne Her får du mulighed for at vælge betalte og ikke betalte hosting, her skal du vælge ”dit-domæne.wordpress.com”.
 3. Ved ”Choose a plan” vælger du ”start with a free site.” – Her kan du vælge om du vil have hosting hos andre end WordPress eller en gratis version.
 4. Navngiv og design Nu er du i gang med dit egen WordPress site helt gratis, nu skal du bare personliggøre denne.

Med ovenstående metode kan du altså få en 100% gratis hjemmeside som dog er hostet og deler domænenavn med WordPress.com, hvilket for de fleste er en ulempe.


2. One.com – Gratis hjemmesideprogram

Gå til One.com

3. Webnode – Internationalt hjemmeside program

Webnode er et gratis hjemmeside program og hostingudbyder hvor du enkelt og let kan lave en hjemmeside med deres mange skabeloner, helt gratis og publicerer denne på deres domæne gratis.

Hjemmesideprogrammet er benytter af mere end 40 millioner brugere på verdensbasis og kræver ikke registrering af betalingskort for at komme i gang, da det som sagt er et gratis program.

Sådan gør du:

I tre simple trin kan du komme i gang med en gratis hjemmeside i Webnode.

 1. Gå til Webnode.dk og registrer digdu behøver blot et brugernavn og en selvvalgt adgangskode.
 2. Vælg en skabelon som passer dine behov ­– du kan ændre dette til enhver tid, så du kan starte med at teste forskellige skabeloner.
 3. Tilføj dit indhold, som billeder og tekstNu skal du blot designe og personliggøre din hjemmeside.

Når du er færdig med din hjemmeside på Webnode.dk er det tid for publicering af denne, således offentligheden kan tilgå denne. Du vælger selv om du vil udgive din hjemmeside på Webnode’s hoveddomæne, som et subdomæne – dette vil se således ud: https://dit-domæne.webnode.com/

Hvis du ønsker at udgive din Webnode hjemmeside på dit eget domæne, må du opgradere til deres premium version ved at vælge en af deres pakker. En premium-pakke hos Webnode koster fra 24 kroner til 144 kroner i måneden.

Opret din gratis hjemmeside på Webnode.dk


4. Bricksite – Danskudviklet hjemmesideprogram

Opret din gratis hjemmeside på Bricksite.dk


Er gratis hjemmesider gode nok?

Ja, absolut – en hjemmeside som er udarbejdet i et gratis hjemmeside program som WordPress, Webnode eller Bricksite er mere end gode nok.

Hvis du er i tvivl om WordPress og andre CMS’er er godt nok, så kan jeg fortælle dig af mere end +60% af alle internettets hjemmesider er bygget i et eller andet CMS system.

Alene WordPress står for mere end 400 millioner hjemmesider på nettet, tilsvarende +39% af alle hjemmesider på nettet.

Så en hjemmeside bygget med et gratis hjemmesideprogram som de jeg har nævnt i denne guide, er mere end gode nok til at lave en professionel hjemmeside eller en gratis webshop.

Hvor kan man lave en hjemmeside gratis?

Ja, absolut – en hjemmeside som er udarbejdet i et gratis hjemmeside program som WordPress, Webnode eller Bricksite er mere end gode nok.

Hvis du er i tvivl om WordPress og andre CMS’er er godt nok, så kan jeg fortælle dig af mere end +60% af alle internettets hjemmesider er bygget i et eller andet CMS system.

Alene WordPress står for mere end 400 millioner hjemmesider på nettet, tilsvarende +39% af alle hjemmesider på nettet.

Så en hjemmeside bygget med et gratis hjemmesideprogram som de jeg har nævnt i denne guide, er mere end gode nok til at lave en professionel hjemmeside eller en gratis webshop.

Gratis hjemmeside på eget domæne

Som jeg beskrev tidligere i guiden, så kan du let bruge en af de mange hjemmeside skabeloner og værktøjer til at udarbejde din hjemmeside og samtidig få den publiceret på dit eget domæne.

Du kan finde og købe domæner på Simply.com og One.com – det er kun ledige domæner du har mulighed for at købe.

En gratis hjemmeside er derfor lige for døren, det eneste du skal gøre er at vælge et af de mange hjemmeside skabeloner- og hjemmeside programmer og bygge din hjemmeside derfra.

Ofte stillede spørgsmål

 

Kilder


Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Collatio.no, Shoppr.no, Innuit.se og Collatio.dk.