Publiceringsdato
06/11/21

Senest opdateret
16/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.522

Publiceringsdato
06/11/21

Senest opdateret
16/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.522

I disse moderne tider har det aldrig været nemmere at lave sin egen hjemmeside, for ikke at nævne webshop, men når noget er lidt for nemt så er det sjældent det bedste og dette udsagn gør sig også gældende med udvikling af webshop.

Derfor har vi taget et nærmere kig på hvordan man kan lave sin egen webshop der både er enkel at arbejde i, samtidig som den er konverteringsvenlig, hurtig og billig.

Denne artikel og guide er for dig der ønsker at lave din egen webshop på dit eget domæne og ikke har meget erfaring med hjemmeside udvikling.

De 2 metoder: Den enkle og den gode

Når det kommer til udvikling af webshop, så er der i bund og grund 2 måder at gøre det på.

  • Den enkle metode: Shopify
  • Den gode metode: WordPress + Woocommerce

Den enkle metode, er selvsagt den hurtigst og nemmeste måde at komme i gang på, det er ikke en dårlig metode, men ud fra de metoder vi har testet, så er det ikke den bedste og derfor har vi delt guiden op på denne måde.

Den gode metode, er en lidt mere langsommelig metode og kræver derfor mere tid og energi for at komme i mål, men slutresultatet vil også være væsentligt bedre og hvis du skulle få succes med din webshop, så er der uendelige med muligheder for udbygning af din webshop.

Den enkle metode: Shopify

Shopify er et CMS (Content Mangement System) der er specialudviklet for webshops, det betyder imidlertid ikke at du ikke kan lave en helt ordinær hjemmeside i dette CMS, men det er velegnet og bygget for at lave webshops.

Shopify er det næstmest udbredte CMS blandt webshops i Danmark og er et enkelt CMS at arbejde i. Du kan på relativt kort tid lave din egen webshop i Shopify, uden den store erfaring og ekspertise på området.

Shopify er i modsætning til mange CMS’er ikke gratis, men du kan få de første 3 måneder for bare $1 tilsvarende cirka 6 danske kroner, Shopify kalder det en gratis prøveperiode til trods for at du må betale lidt. Herefter må du betale minimum $29 per måned, for det billigste abonnement.

Den gode metode: WordPress + Woocommerce

WordPress er et alsidigt CMS hvor du kan bygge hvad som helst i, dette er også en af grundende til at WordPress er det største CMS i verdenen og det vi primært arbejder med hos Web Guruen.

WordPress tager lidt længere tid at bygge hjemmesider i, specielt hvis du ikke har erfaring fra tidligere, men der er også mange fordele ved at vælge WordPress når man skal udvikle en webshop, som vi vil komme nærmere ind på senere i artiklen.