De bedste webhoteller i 2023

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er en tjeneste, der giver dig mulighed for at placere din hjemmeside, filer og andre online ressourcer på internettet. Det fungerer som en virtuel lagerplads, hvor du kan opbevare alle de filer, billeder og data, der udgør din hjemmeside. Når du opretter en hjemmeside, har du brug for et sted at placere alle disse filer, så de kan være tilgængelige for besøgende via internettet. Det er her et webhotel kommer ind i billedet.

Når du køber et webhotelabonnement, får du typisk adgang til serverplads på en udbyders servere, hvor dine hjemmesidefiler vil blive gemt. Når en person besøger din hjemmeside, vil deres internetbrowser anmode om filerne fra serveren, og hjemmesiden vil blive vist i browseren.

Webhoteller varierer i størrelse og funktionalitet afhængigt af dine behov. Nogle webhoteller tilbyder enkle delte hostingplaner, hvor flere hjemmesider deler samme serverressourcer, mens andre tilbyder dedikerede servere, der kun er forbeholdt din hjemmeside. Når du vælger et webhotel, er det vigtigt at overveje dine behov, trafikforventninger og den type hjemmeside, du vil køre.

Du kan læse mere om hvad et webhotel er, i vores blog.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Valget af det rigtige webhotel afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen af din hjemmeside, det forventede antal besøgende, den nødvendige funktionalitet og dit budget. Her er nogle overvejelser, du bør tage i betragtning:

  1. Størrelse og trafik: Hvis din hjemmeside er lille eller nystartet med lav trafik, kan en delingshostingplan være tilstrækkelig. Hvis din hjemmeside derimod er stor og har høj trafik, bør du overveje VPS- eller dedikeret hosting, da disse muligheder giver mere serverkraft og ressourcer.
  2. Skalafleksibilitet: Hvis du forventer, at din hjemmeside vil vokse betydeligt i fremtiden, bør du vælge en udbyder, der tilbyder nem skalering af ressourcer, så du ikke behøver at skifte webhotel senere.
  3. Teknisk support: Tjek udbyderens supportmuligheder. 24/7 kundesupport er ideelt, især hvis du ikke er teknisk kyndig, så du kan få hjælp, når du har brug for det.
  4. Uptime-garanti: Vælg en udbyder med en pålidelig uptime-garanti, da du ønsker, at din hjemmeside skal være tilgængelig for besøgende det meste af tiden.
  5. Eksisterende anmeldelser: Gennemgå anmeldelser fra andre kunder for at få en idé om udbyderens pålidelighed og kundetilfredshed.
  6. Funktioner: Kontroller, om webhotellet tilbyder de nødvendige funktioner som f.eks. e-mail-hosting, databaser, sikkerhedscertifikater (SSL) og nem installation af platforme som WordPress, hvis du planlægger at bruge dem.

Hos Web Guruen har vi skrevet en enkel guide til valg af webhotel, hvor vi også kommer med vores anbefalinger til valg af hostingudbyder.

Anmeldelser af hostingudbydere

Nedenfor kan du læse mere om nogle af emnerne, vi skriver artikler om og vejleder inden for. Dette og meget mere kan du lære ved at læse vores artikler og vejledninger.

  • Molk Media

    Score: 9.4

  • DuelHost

    Score: 9.3

  • Yayhosting

    Score: 9.3 / 10

  • Hostinger

    Score: 9.5 / 10

  • ScanNet

    Score: 9.4 / 10

  • cHosting

    Score: 9.3 / 10

  • Dandomain

    Score: 9.2 / 10

  • Nordicway

    Score: 9.5 / 10

  • Simply

    Score: 9.7 / 10

Hvad koster det at hoste en hjemmeside?

  1. Delingshosting: Dette er den mest budgetvenlige mulighed, hvor flere hjemmesider deler serverressourcer. Priserne starter normalt fra et par euro om måneden og kan variere afhængigt af udbyder og planens funktioner.
  2. Virtuel privat server (VPS) hosting: VPS-hosting tilbyder mere kontrol og ressourcer end delingshosting. Prisen starter normalt omkring 20-50 euro om måneden, men kan være højere afhængig af ressourceallokering og funktioner.
  3. Dedikeret hosting: Med dedikeret hosting får du en hel server til din hjemmeside alene. Prisen begynder typisk fra 100 euro om måneden og kan stige betydeligt afhængigt af serverens specifikationer.
  4. Cloud hosting: Cloud hosting prissætning afhænger af den brugte båndbredde, lagerplads og forbrug. Nogle udbydere tilbyder fleksible pay-as-you-go-priser, hvor du kun betaler for det, du bruger.
  5. Andre omkostninger: Udover selve hostingafgiften skal du også overveje eventuelle ekstraomkostninger som domæneregistrering, sikkerhedscertifikater (SSL), e-mail-hosting og eventuelle ekstra funktioner.

Sammenlign priser på webhosting

Prisen for hosting af en hjemmeside varierer betydeligt afhængigt af den valgte hostingtype, udbyderens prissætning, de inkluderede funktioner og eventuelle ekstraudgifter. Her er nogle generelle typer af hosting og de omkostninger, du kan forvente:

Hostingudbyder Månedlig pris (første år) Månedlig pris (fornyelse)
Simply 5 kr.* 56,25 kr.
Dandomain 12,90 kr. 129 kr.
One.com 36,75 kr.** 49 kr.
Nordicway 9,50 kr. 29 kr.
Hostinger 24,99 kr.*** 49,99 kr.
ScanNet 99 kr. 199 kr.
cHosting 22 kr. 22 kr.
Yayhosting 15 kr. 15 kr.

* Simply tilbyder gratis .dk-domæne det første ved i tillæg til webhosting for 5 kr. per måned det første år.
** One.com tilbyder de første 3 måneder gratis og herefter en minimumspris på 49 kroner per måned.
** Hostinger tilbyder 3 måneder gratis webhosting oveni de første år, så du får 15 måneder for prisen af 12 måneder.

FAQs: Ofte stillede spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål om webhoteller og webhosting.

Hosting af en hjemmeside refererer til processen med at placere og opretholde alle dine hjemmesidefiler og data på en server, der er tilgængelig via internettet. Når du har oprettet din hjemmeside, er den blot en samling af filer (HTML, CSS, billeder, osv.), der skal lagres på en server for at kunne vises online.

Hostingudbydere tilbyder serverplads, hvor du kan gemme disse filer, og når en person indtaster din hjemmesides webadresse i deres browser, anmoder deres computer om disse filer fra serveren. Serveren sender derefter de nødvendige filer tilbage til brugerens computer, som præsenterer hjemmesiden i deres browser.

Prisen for et webhotel kan variere meget afhængigt af de tjenester, du vælger, og hvilken type webhotel du vælger. Nogle faktorer, der kan påvirke prisen, er:

  • Mængden af opbevaring, du har brug for: Hvis du har en stor hjemmeside med mange billeder og videoer, vil du måske have brug for mere opbevaring end hvis du har en mindre hjemmeside.
  • Båndbredde: Hvis du forventer at have mange besøgende på din hjemmeside, vil du måske have brug for mere båndbredde, så din hjemmeside kan håndtere trafikken.
  • Antallet af domæner, der kan væres vært for: Hvis du vil have flere domæner på samme webhotel, kan dette påvirke prisen.
  • Kundesupport: Nogle webhoteller tilbyder en bedre kundesupport end andre, og dette kan også påvirke prisen.
Et domæne er et navn, der repræsenterer en bestemt hjemmeside eller en gruppe af hjemmesider på internettet. Det er den adresse, som folk skriver ind i deres webbrowser for at komme ind på hjemmesiden. For eksempel er “google.com” et domæne.

Et webhotel er et sted, hvor man kan hoste sin hjemmeside. Det er en server, der er konfigureret til at være en del af internettet, og som kan være vært for en hjemmeside. Når du køber et webhotel, får du adgang til en række værktøjer og tjenester, som du kan bruge til at oprette og vedligeholde din hjemmeside.

Så forskellen mellem et domæne og et webhotel er, at et domæne er navnet på din hjemmeside, mens et webhotel er stedet, hvor din hjemmeside fysisk befinder sig på internettet. Du kan tænke på et domæne som adressen på et hus, og webhotellet som selve huset. Du kan have et domæne uden at have et webhotel, men du kan ikke have et webhotel uden et domæne.

Et webhotel bruges til at placere og opbevare dine hjemmesidefiler og data på internettet, så de kan være tilgængelige for besøgende over hele verden. Når du har oprettet en hjemmeside, har du brug for et sted at gemme alle filerne, der udgør din hjemmeside, så de kan vises i en webbrowser, når nogen besøger din webadresse.

Webhotellet fungerer som en virtuel lagerplads, hvor du kan uploade dine HTML-, CSS-, JavaScript-, billeder- og andre filer, der udgør din hjemmeside. Når nogen ønsker at besøge din hjemmeside, vil deres internetbrowser anmode om disse filer fra webhotellets servere, og hjemmesiden vil blive vist i deres browser.

Det er ikke muligt at udpege ét webhotel som “det bedste”, da det afhænger af individuelle behov, krav og præferencer. Der er mange webhoteller tilgængelige, og de tilbyder forskellige funktioner, ydelser og priser.

Hos Web Guruen anbefaler vi Simply og Nordicway til små- og mellemstore hjemmesider og Dandomain og ScanNet til større webapplikationer.

Hos Web Guruen anbefaler hostingerudbyderne Nordicway, Simply og Dandomain. Alle hostingudbydere tilbyder domæne- og webhotel til konkurrencedygtige priser og i vores test af deres services, fik de alle topkarakter.

HTTPS står for “HyperText Transfer Protocol Secure” og er en sikker version af det almindelige HTTP-protokol, der bruges til at overføre data mellem en webserver og en internetbrowser. HTTPS bruges i relation til webhoteller for at sikre, at data, der udveksles mellem en hjemmeside og dens besøgende, er krypteret og beskyttet mod uautoriseret adgang.

Når du har et webhotel, og din hjemmeside bruger HTTPS, aktiveres en sikker forbindelse, der krypterer alle data, der sendes mellem webserveren og brugerens browser. Dette omfatter følsomme oplysninger såsom loginoplysninger, kreditkortnumre, personlige data og andre former for dataudveksling.

For at opnå HTTPS-sikkerhed skal du have et SSL-certifikat installeret på dit webhotel. SSL-certifikatet fungerer som en digital signatur, der bekræfter identiteten på din hjemmeside og muliggør krypteringen af data.

Et SSL-certifikat er en digital sikkerhedscertifikat, der er relateret til webhoteller og bruges til at kryptere data mellem en webserver og en internetbrowser. Når du har et webhotel og en hjemmeside, der bruger SSL-certifikatet, aktiveres en sikker forbindelse mellem din hjemmeside og de besøgende.

Når en person besøger din hjemmeside, opretter SSL-certifikatet en krypteret forbindelse, der sikrer, at al data, der udveksles mellem webserveren og brugeren, forbliver privat og beskyttet. Dette er især vigtigt, når følsomme oplysninger såsom loginoplysninger, kreditkortnumre eller personlige data skal overføres via hjemmesiden.

En “1-klik installation” er en brugervenlig og hurtig måde at installere forskellige software og applikationer som for eksempel WordPress temaer og plugins på dit webhotel. Når du har et webhotel, og du ønsker at tilføje en bestemt platform eller software til din hjemmeside, kan 1-klik installationen spare dig for tid og teknisk besvær.

I stedet for at skulle downloade, uploade og konfigurere softwaren manuelt på serveren, giver 1-klik installation dig mulighed for at gøre det med blot ét enkelt klik i din webhosting-kontrolpanel. De mest almindelige 1-klik installationer inkluderer populære platforme som WordPress, Joomla, Drupal, Magento og mange andre.

Et domæne er den unikke adresse, der identificerer din hjemmeside på internettet. Det er det, folk skriver i deres webbrowser for at besøge din hjemmeside. Domænet består af to hoveddele: domænenavnet og domæneudvidelsen (også kendt som Top Level Domain eller TLD).

For eksempel, i domænet “eksempel.dk”, er “eksempel” domænenavnet, og “.dk” er domæneudvidelsen, der angiver landet eller den type organisation, domænet tilhører.

Når du har et webhotel og ønsker at oprette en hjemmeside, skal du først vælge og registrere et domæne. Domænet fungerer som adressen for din hjemmeside, mens webhotellet er det sted, hvor du opbevarer og administrerer selve hjemmesiden og dens indhold.

PHP OPcache er en kritisk komponent i relation til webhoteller, der spiller en vigtig rolle i hastighedsforbedringen af PHP-baserede hjemmesider. Det er en indbygget funktion i PHP, som hjælper med at optimere PHP-scripts og forbedre ydeevnen på serveren.

Når en PHP-fil eksekveres, bliver den først oversat til en mellemliggende bytecode, som kan forstås af serveren. Uden OPcache skal PHP tolke filen hver gang den anmodes om, hvilket tager tid og ressourcer. Men med PHP OPcache gemmes den kompilerede bytecode i serverens hukommelse efter den første eksekvering. Når samme fil anmodes igen, kan serveren hurtigt indlæse den gemte bytecode og springe over tolkeprocessen, hvilket resulterer i hurtigere udførelsestider for hjemmesiden.

Ved at bruge PHP OPcache kan webhoteller drastisk reducere belastningen på serveren, da der ikke er behov for gentagne gange at tolke og kompilere de samme PHP-filer. Dette fører til en mærkbar forbedring af hjemmesidens responstid og giver en mere responsiv og hurtig brugeroplevelse for besøgende.

DNS står for “Domain Name System” og spiller en afgørende rolle i relation til webhoteller. Det er en distribueret og hierarkisk database, der oversætter menneskeligt læsbare domænenavne til numeriske IP-adresser, som computere og servere kan forstå.

Når du har et webhotel og en hjemmeside, har du et unikt domænenavn, f.eks. “eksempel.dk”. Når nogen indtaster dette domænenavn i deres webbrowser, anmoder deres computer om den tilsvarende IP-adresse for det domæne ved at kontakte DNS-serverne.

DNS-serverne fungerer som “vejvisere” og fortæller webbrowseren, hvilken IP-adresse der er forbundet med det angivne domænenavn. Når den korrekte IP-adresse er blevet fundet, opretter webbrowseren forbindelse til webhotellets server, hvor hjemmesiden er placeret.

Webhosting kort fortalt

Når du skal lave en hjemmeside, blog eller webshop, må du først og fremmest have et domæne, dernæst må du have et webhotel hvor dit domæne peger på og hvor din hjemmeside er placeret. På denne måde finder dine besøgende frem til din hjemmeside.

Et webhotel er et ”hotel” for hjemmesider og det er her din hjemmeside er hostet (lagret), i teorien kan du selve hoste din hjemmeside, ved at bygge dit eget webhotel, dog er det meget få personer der har kompetencerne og hardwaren til at gøre dette og derfor findes der hostingudbydere, der gør det enkelt og hurtigt at få sin hjemmeside online.

Webhosting og webhoteller hos hostingudbydere som Simply og Dandomain, er relativt billigt, sammenlignet med hvis du skulle lave dit eget webhotel fra bunden. Alene i hardware kan det koste titals af tusinde kroner at få en god opsætning for hosting af hjemmeside og derfor er hostingerudbydere en oplagt og populær tjeneste at benytte sig af.

Tips til valg af det bedste webhotel

For mange der søger produkter og tjenester de ikke har meget forstand på, som de færreste har med webhoteller og webhosting, der er den gældende faktor ofte pris, hvilket ikke altid er det bedste valg.

Hvis du er på jagt efter det bedste webhotel, så må du ikke se på prisen alene. Prisen på et webhotel er selvfølgelig en faktor du må vurdere når du skal vælge en hostingudbyder, men det må absolut ikke være den afgørende faktor, da der findes mange billige hostingudbydere på markedet.

Hvis du er på jagt efter det bedste webhotel til en lille til mellemstor hjemmeside eller webshop, så er Simply og Nordicway et rigtigt godt og trygt valg, samtidig med at deres priser er særdeles konkurrencedygtige.

Hvis du skal have et webhotel til en større og tungere hjemmeside, så er Dandomain og ScanNet de bedste webhoteller at vælge, her får du særdeles professionelle og stærke hostingydelser, men du må også betale for det. Her er prisen en lidt andet, sammenlignet med de billige hostingudbydere som Simply og Nordicway.