Publiceringsdato
17/07/23

Senest opdateret
18/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
512

Publiceringsdato
17/07/23

Senest opdateret
18/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
512

1. WordPress – Verdens mest populære hjemmeside program

WordPress er det største og mest populære hjemmeside program i verden og du kan vælge enten at købe domæne og webhotel hos Simply og derefter installere WordPress CMS med deres 1-click installation funktion eller du kan vælge at oprette et gratis WordPress site som hostes på deres platform.

Sådan gør du (eget domæne):

For at få din gratis hjemmeside i WordPress publiceret for offentliggjort for alle, skal du købe dit domæne og webhotel hos en udbyder som Simply.com – disse anbefaler og bruger jeg selv.

Hvis du vil spare store mængder med tid og energi, vil jeg anbefale dig at købe et premium WordPress tema som gør at du enkelt og let kan installere hjemmeside skabeloner, hvor alt indhold og struktur er opbygget på forkant og du skal blot bytte indhold som billeder og tekst, så er du ferdig. Jeg bruger selv temaet Avada som er verdens mest populære og det mest solgte på Themeforest.net for 7. år i træk.

 1. Køb dit domæne og webhotel hos SimplySøg og vælg domæne på Simply og vælg Standard Suite som webhotel.
 2. Log ind på Simply’s kontrolpanel og installer WordPressI menuen til venstre trykker du på ”1-Click” og vælger ”WordPress”
 3. Log ind på din WordPress hjemmesideSkriv dit domænenavn.dk/wp-admin/ i din browser og log ind med din bruger.
 4. Tilføj et WordPress temaJeg anbefaler du køber og installer Avada som er det bedst sælgende WordPress tema i verden.
 5. Installer forhåndslavede skabeloner Med Avada kan du finde og installere mere end +70 forskellige hjemmeside skabeloner.
 6. Design og tilføj dit indhold Nu skal du blot ændre og tilføje indholdet på skabelonen og personliggøre hjemmesiden efter dine behov.

Et domæne koster 0 – 50 kroner i registrering og 50 kroner i årsafgift til DK-hostmaster, denne pris er den samme for alle .dk-domæner og kan dermed ikke afvige i pris.

Et webhotel hos Simply hos fra 9,38 kr./md. det første år og fra 37,50 kr./md. efter det første år. Du kan benytte rabatkoden 3GRATIS og få 3 måneders gratis hosting, tilsvarende 25% rabat på den næste betalingsperiode.

En hjemmeside i WordPress som er hostet hos Simply og er placeret på eget domæne koster da 50 kr. i domæneafgift og 112 – 140 kr. det første år og derefter 500 kr. for webhotel og domæne.

Sådan gør du (WordPress site):

Hvis du vil lave en 100% gratis hjemmeside og ikke ønsker dit eget domæne, hosting eller nogle betalte temaer som forenkler udviklingen af din nye gratis hjemmeside, så er et WordPress site lige for dig.

Et WordPress site er en simpel og gratis måde at lave en hjemmeside på og du kan få denne hostet hos WordPress.com på deres domæne.

 1. Gå til WordPress.com og tryk på “Start your website”Indtast her dine ønskede brugeroplysninger og din e-mail eller brug Google/Apple til oprettelse.
 2. Skriv det ønskede domæne Her får du mulighed for at vælge betalte og ikke betalte hosting, her skal du vælge ”dit-domæne.wordpress.com”.
 3. Ved ”Choose a plan” vælger du ”start with a free site.” – Her kan du vælge om du vil have hosting hos andre end WordPress eller en gratis version.
 4. Navngiv og design Nu er du i gang med dit egen WordPress site helt gratis, nu skal du bare personliggøre denne.

Med ovenstående metode kan du altså få en 100% gratis hjemmeside som dog er hostet og deler domænenavn med WordPress.com, hvilket for de fleste er en ulempe.


2. One.com – Gratis hjemmesideprogram


3. Webnode – Internationalt hjemmeside program

Webnode er et gratis hjemmeside program og hostingudbyder hvor du enkelt og let kan lave en hjemmeside med deres mange skabeloner, helt gratis og publicerer denne på deres domæne gratis.

Hjemmesideprogrammet er benytter af mere end 40 millioner brugere på verdensbasis og kræver ikke registrering af betalingskort for at komme i gang, da det som sagt er et gratis program.

Sådan gør du:

I tre simple trin kan du komme i gang med en gratis hjemmeside i Webnode.

 1. Gå til Webnode.dk og registrer digdu behøver blot et brugernavn og en selvvalgt adgangskode.
 2. Vælg en skabelon som passer dine behov ­– du kan ændre dette til enhver tid, så du kan starte med at teste forskellige skabeloner.
 3. Tilføj dit indhold, som billeder og tekstNu skal du blot designe og personliggøre din hjemmeside.

Når du er færdig med din hjemmeside på Webnode.dk er det tid for publicering af denne, således offentligheden kan tilgå denne. Du vælger selv om du vil udgive din hjemmeside på Webnode’s hoveddomæne, som et subdomæne – dette vil se således ud: https://dit-domæne.webnode.com/

Hvis du ønsker at udgive din Webnode hjemmeside på dit eget domæne, må du opgradere til deres premium version ved at vælge en af deres pakker. En premium-pakke hos Webnode koster fra 24 kroner til 144 kroner i måneden.

Opret din gratis hjemmeside på Webnode.dk


4. Bricksite – Danskudviklet hjemmesideprogram

Opret din gratis hjemmeside på Bricksite.dk