Publiceringsdato
03/11/21

Senest opdateret
17/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.126

Publiceringsdato
03/11/21

Senest opdateret
17/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.126

Det burde næsten være lov at benytte en VPN-tjeneste i dag, med de mange hackere og usikre netværk, samt sociale medier som følger med på hvad du gør igennem dine web-cookies, så kan du aldrig føle dig sikker uden en VPN, desværre. Heldigvis findes VPN og det behøver ikke at koste en bondegård at sikre sig når man bevæger sig online og derfor har jeg skrevet den guide til dig.

I min artikel og guide kan du finde svar på spørgsmål som:

 • Hvad er en VPN-tjeneste?
 • Hvad er en VPN-forbindelse?
 • Hvad betyder VPN?
 • Hvorfor bruge en VPN?

Alt dette og meget mere vil gå meget mere i dybden med, samtidig vil jeg præsentere dig for de bedste gratis og betalte VPN-tjenesteudbydere der findes på markedet og dele ud af mine erfaringer samt hvilken VPN-tjeneste jeg selv bruger.

Jeg bruger selv VPN hver eneste dag, både fordi det er langt mere sikkert og samtidig på grund af de mange fordele, som blandt andet at kunne se dansk licens TV som er geografisk-låst til danskerne. Med en VPN-tjeneste som NordVPN kan jeg se dansk TV overalt – Og som udenlandsdansker med bopæl i Norge er dette særdeles godt.

Hvad er VPN?

VPN betyder Virtuelt Privat Netværk eller virtual private network på engelsk og er en måde at tilgå internettet på. Måden en VPN-forbindelse fungerer på er at du i stedet for at gå fra din enhed og direkte ud på internettet på andres hjemmesider eller lokationer, så går du ind igennem en sikker server, også kaldet en VPN.

En VPN-tjeneste er smart og enkel måde at sikre sig når man bevæger sig online, både på telefonen, computeren og tabletten. VPN fungerer altså på alle enheder og er noget alle burde bruge, hvis de bevæger sig online på internettet.

Der er rigtigt mange fordele og gode grunde til at benytte en VPN-tjeneste og forbindelse, desværre er det de færreste som har kendskab til VPN og endnu færre som faktisk bruger det i deres daglig.

Enkelt forklaret, så er en VPN er service hvor du tilgår internettet igennem en server i enten samme eller et andet land end der du befinder dig, når din forbindelse går igennem en VPN-server eller et virtuelt netværk som det hedder, så bliver dine data krypteret og det bliver samtidig vanskeligere at hacke dig, da en potentiel hacker først skal bryde sikkerheden i det virtuelle netværk og derefter din enhed, du har altså en ekstra mur imellem dig og hackerne.

De +5 bedste VPN-tjenester

De 10 bedste VPN-tjenester i Danmark som kan dækker ethvert behov, så du kan føle dig både sikker og tryg på internettet. Herunder får du de +5 bedste VPN-tjenesteudbydere som fungerer i Danmark:

 1. NordVPN
 2. Ultra VPN
 3. HideMyAss
 4. Surfshark
 5. Vypr VPN

Fælles for alle ovenstående VPN-tjenesteudbydere er at de alle fungerer på både Windows, iOS, Apple og Android enheder. Det er altså meget usandsynligt at du har en enhed hvorpå disse VPN-tjenester ikke fungerer.

1. NordVPN

NordVPN tilbyder mere end +5265 lynhurtige VPN-servers verden over så du enkelt og let kan oprette en VPN-forbindelse præcis det sted du ønsker og har ubegrænset båndbredde på deres VPN-forbindelser, det vil sige at du kan streame, downloade og gøre hvad du vil uden nogen form for data-begrænsning.

NordVPN er så sikre på deres service at du får 30-dages garanti eller pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Priser på VPN:

NordVPN tilbyder VPN fra bare $ 3.67 USD/md. tilsvarende 23 kroner om måneden.

 • 2-års plan $ 3.67 USD/md. ($ 99 USD)
 • 1-års plan $ 4.92 USD/md. ($ 59 USD)
 • 1-måneds plan $ 11.95 USD/md.

NordVPN tilbyder også en 30-dages gratis prøveperiode, så du kan teste og afprøve deres VPN-servers- og forbindelser, før du opretter et abonnement eller en fast betalingsplan hos dem.

Kompatibelt med:

Windows, Android, iOS, Mac, Firefox, Chrome, Android TV, Linux og mange flere.

Gå til NordVPN

Hvilken VPN er den billigste og bedste?

Pris og kvalitet går ofte hånd I hånd og det samme gælder indenfor VPN-tjenester, men så længe du ikke vælger en gratis VPN, men derimod en af de betalte som jeg har beskrevet foroven, så er du allerede godt på vej.

Ud af de 5 VPN-tjenester som jeg anbefaler foroven, så er den billigste, med en pris på 23 kr. om måneden altså NordVPN.

Den bedste, efter min mening og erfaring samt andres anmeldelser er NordVPN. VPN-tjenesten NordVPN tilbyder alt du kunne tænke dig og har brug for i en VPN og er samtidig utrolig konkurrencedygtig på prisen.

Fordelene ved at benytte en VPN-forbindelse

Fordelene med en VPN-tjeneste er mange og gode, det kan altså bestemt betale sig at benytte sig af en VPN når man bevæger sig online og dette gælder både for dig som ”bare” skal se Netflix og for andre som gør andre ting på nettet.

Jeg har forsøgt at samle en oversigt over de største og bedste fordele ved at benytte en VPN:

 • Se amerikansk Netflix
 • Surf sikkert på internettet
 • Tilgå geografisk begrænset indhold
 • Tryghed på offentligt WiFi-netværk

Få tilgang til amerikansk Netflix

En af de mange fordele med en VPN-tjeneste og forbindelse er at du kan se amerikansk Netflix i Danmark. Med en aktiv VPN-forbindelse i USA kan du åbne op for det indhold, film og serier som ellers kun er tilgængeligt for det amerikanske publikum.

Surf sikkert på internettet

En af de primære funktioner og årsager til at mange vælger at bruge en VPN er nemlig det faktum at du kan surfe og bevæge dig online langt mere sikkert. Du sikrer både dine private oplysninger og adgangskoder.

Tilgå geografisk begrænset indhold

Nogle hjemmesider og noget indhold på internettet er geografisk låst, med andre ord, det kan kun tilgås hvis du sidder i et bestemt land, altså et geografisk bestemt sted.

Et godt eksempel på dette er licenspålagt indhold, som eksempelvis Danmarks Radio. DR eller Danmarks Radio’s indhold, heriblandt DR1, DR2 osv. Er indhold som er begrænset og forbeholdt danskerne, da vi betaler licens hvert år for dette. Derfor har man valgt at låse indholdet til internetbrugere som befinder

Tryghed på offentligt WiFi-netværk

Med en VPN-forbindelse er du meget bedre sikret når du surfer på nettet. Tilgår du nemlig et lokalt WiFi-netværk på en café eller andre steder er det særdeles nemmere at hacke din computer og få fat i dine adgangskoder og andre følsomme informationer som kan blive brugt imod dig eller til at svindle dig. Alt dette slipper du eller forstærker du dig imod med en VPN.

Brug et virtuelt privat netværk til at se amerikansk Netflix

Der er rigtigt mange fordele ved at bruge en VPN-tjeneste og én af de mange fordele og smarte ting ved at benytte en VPN-tjeneste og forbindelse er at du kan du tilgå det amerikanske udvalg på Netflix – Du kan med andre ord få mere ud af dit eksisterende Netflix-abonnement.

Netflix er nemlig opbygget på den måde at det er forskelligt fra land til land, hvilket indhold som er tilgængeligt og dermed muligt at se. I USA er det muligt at se noget helt andet end det for eksempel er i Danmark og ved at benytte sig af en VPN-forbindelse kan du ”lade som om” du er i USA og dermed få tilgang til dette indhold og se amerikansk Netflix.

Hvilken VPN skal jeg vælge?

Valget af VPN kan være svært, da der findes så utallige mange, men som tidligere nævnt så anbefaler jeg at du vælger en VPN som ikke er gratis, men derimod vælger en betalt-version af VPN. På denne måde er du sikret stabil, professionel og ikke mindst ubegrænset VPN-forbindelse, så du slipper for at blive afbrudt mens du er online.

Der findes flere VPN-tjenester som jeg anbefaler andre at bruge, men den bedste VPN-tjeneste er uden tvivl NordVPN som er blandt verdens førende indenfor VPN-tjenester. NordVPN er samtidig en særdeles billig og enkel VPN-tjeneste med VPN fra kr. 23,- om måneden.

Derfor skal du undgå gratis VPN-tjenester

Der findes rigtigt mange gratis VPN-tjenesteudbydere og servers derude, men det er desværre sjældent det hverken kan betale sig eller at det fungerer efter hensigten og derfor anbefaler jeg ikke at man vælger en gratis VPN fremfor en betalt.

Prismæssigt så snakker vi om 15 – 30 kroner om måneden, dette er jo næsten 1/3 af hvad du betaler for dit Netflix-abonnement og med en VPN-tjeneste er du sikret når du bevæger dig på nettet, så jeg vil anbefale dig at prioritere en VPN-tjeneste fremfor dit Netflix-abonnement, alle dage.

Ulempen med en gratis VPN er at du som oftest er data-begrænset, hvilket betyder at når du har transmitteret en vis mængde data (ofte meget lidt), så vil din VPN-forbindelse blive afbrudt og det du er i gang med vil dermed også blive afbrudt, samtidigt så vil du blive tvunget til at købe abonnement hos den pågældende udbyder for at forsætte med at bruge deres VPN-tjeneste, her er du meget bedre stillet hvis bare køber en ordentlig og betalt version af VPN til at starte med, som eksempelvis NordVPN som er blandt verdens førende.

Ofte stillede spørgsmål