Publiceringsdato
15/11/21

Senest opdateret
17/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.408

Publiceringsdato
15/11/21

Senest opdateret
17/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
1.408

Der er mange som forveksler et domæne med et webhotel og dette kan for så vidt jeg godt forstå hvis man ikke har den store kundskab indenfor denne branche eller tidligere har arbejdet med hjemmesideudvikling eller lignende.

Et domæne og et webhotel købes og kobles som oftest sammen og det ene kan ikke fungerer uden den anden.

Et domæne er et navn, som eksempelvis mit er ”steffenfonvig.dk” – Dette er mit domænenavn, dette domæne har så en adresse, ligesom en IP-adresse som er en serie af tal.

Når nogen indtaster ”steffenfonvig.dk” i internetbrowseren vil de blive navigeret til den adresse som mit domæne har og hvis mit domæne igennem DNS-server indstillingerne peger på eller henviser til den lokation (DNS-adresse) hvor jeg har min hjemmeside, ja wupti, så vises min hjemmeside når man indtaster domænet i browseren og ja, det er sådan det fungerer.

Du kan sagtens købe et domæne uden at købe lagringsplads, altså webhotel. Dette kan være hvis du er en idé til en hjemmeside og du ikke ønsker at andre tager domænenavnet fra dig. Jeg plejer altid at købe domæner hos One.com da udvalget og priserne er særdeles konkurrencedygtige og udvalget er enormt stort.

Priserne på danske domæner er de samme og den årlige afgift det samme, dette er fordi i Danmark har vi et domæneregistreret som er reguleret og styret af én enkelt virksomhed, nemlig DK-hostmaster. DK-hostmaster administrere og ivaretager alle .dk (danske) domæner i hele verden og der findes ikke ét domæne med .dk-endelsen som ikke de har givet ud.