Publiceringsdato
20/07/23

Senest opdateret
20/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
408

Publiceringsdato
20/07/23

Senest opdateret
20/07/23

Forfatter
Steffen Fonvig

Antal visninger
408

Har du også modtaget en masse e-mails i det sidste, fra en afsender ved navn "Punktum dk A/S" som du aldrig har hørt om før? Så er du ikke alene. Danmarks domæneregister har skiftet navn og alle der har registreret et .dk-domæne vil da modtage e-mail per konto de har hos DK Hostmaster.

DK Hostmaster har i mere end 20 år været den danske registreringsmyndighed for .dk-domæner. Men nu har organisationen skiftet navn til Punktum.dk A/S.

Punktum.dk er stadig en non-profit-organisation, der er ansvarlig for at administrere og vedligeholde .dk-topdomænet. Foreningen Dansk Internet Forum (DIFO) ejer stadig 100% af Punktum.dk, og organisationen står stadig bag det praktiske arbejde med registrering, servicering og sletning af alle danske .dk-domænenavne. Punktum.dk har mere end 1,3 millioner .dk-domænenavne i sin varetægt.

I denne artikel vil jeg undersøge, hvad denne ændring af navnet betyder for Punktum.dk og for brugerne af .dk-domæner i Danmark.

Hvorfor modtager jeg email fra Punktum dk A/S?

Hvis du har registreret et .dk domænenavn, vil du sandsynligvis modtage en eller flere e-mails fra Punktum dk A/S (tidligere DK Hostmaster). Årsagen til dette er, at Punktum dk A/S er administrator og koordinator af .dk Top Level Domain (TLD) og er ansvarlig for registrering, fornyelse, sletning og andre administrative opgaver for alle .dk-domænenavne.

Tidligere var organisationen kendt som DK Hostmaster, men de har skiftet navn til Punktum dk A/S, hvilket også er årsagen til, at du nu modtager e-mails fra Punktum dk A/S.

Hvorfor modtager jeg spandevis af emails fra Punktum dk A/S?

Hvis du modtager spandevis med emails fra Punktum dk A/S, så er det mest sandsynligt fordi du har købt dine domæner gennem en hostingudbyder eller flere forskellige, og hver gang har oprettet en ny konto i stedet for at

Den ene årsag til dette, kan være at du har brugt flere forskellige hostingudbydere, når du køber et domæne med eller uden hosting (webhotel), gennem en hostingudbyder som eksempelvis Simply eller DanDomain, så går de ind og opretter domænet på dine vegne, hvis du da ikke har tilføjet din DK Hostmaster (nu Punktum dk) profil til hostingudbyderen, så opretter de en ny og dermed får du en ny konto hos det danske domæneregistrer.

Den anden årsag kan være at du har købt dine .dk-domæner hos samme hostingudbyder, men aldrig fået tilkoblet din profil hos DK Hostmaster-profil og de har derfor oprettet en ny, hver gang du har købt et nyt .dk-domæne.

Punktum dk A/S har nemlig valgt at sende en mail ud til hver konto, til trods for at det er samme person eller virksomhed som ejer den, da de ikke med garanti kan vide, at dette er en og samme person, da domænerne er spredt udover flere kontoer, oprettet hos dem.

Hvad er Punktum dk?

Punktum dk er en uafhængig nonprofitorganisation, som har overtaget opgaven som administrator af .dk TLD’et (Top Level Domain) fra DK Hostmaster. Det betyder, at Punktum dk nu står for alt det administrative og koordinerende arbejde med registrering, redelegering, årlig opkrævning af fornyelsesgebyrer, servicering og sletning af alle de danske .dk-domænenavne. Registreringen af et .dk domænenavn sker gennem en forhandler, også kaldet en registrator, som er godkendt af Punktum dk, og som formidler selve domænenavnet til en registrant, dvs. en person eller virksomhed der ønsker at registrere et domænenavn.

Punktum dk har en stærk tilknytning til DIFO, som ejer organisationen. DIFO står for Foreningen Dansk Internet Forum og er en brugerorganisation for danske internetbrugere. DIFO repræsenterer en bred vifte af interessegrupper, herunder virksomheder, forbrugerorganisationer og brugergrupper, og arbejder for at beskytte de danske internetbrugeres interesser.

DIFO (Dansk Internet Forum)

DIFO står for “Dansk Internet Forum”, og er en nonprofitorganisation, der er ansvarlig for at administrere og vedligeholde den danske registreringsordning for domænenavne under .dk-topdomænet. DIFO blev oprettet i 1999 af en række organisationer, der ønskede at sikre en stabil og sikker registreringsordning for .dk-domænenavne.

DIFO’s bestyrelse består af repræsentanter fra en række organisationer, der er involveret i den danske internetindustri, såsom advokatsamfundet, danske medier, dansk erhverv, dansk industri, IT-branchen, forbrugerrådet Tænk og mange flere. Disse repræsentanter arbejder sammen for at sikre, at den danske registreringsordning for .dk-domænenavne fungerer effektivt og sikkert.

DIFO er ansvarlig for at fastsætte regler og retningslinjer for registrering af .dk-domænenavne, herunder krav til registreringsproceduren, krav til registranterne og håndhævelse af reglerne. Organisationen arbejder også på at fremme en sikker og pålidelig internetinfrastruktur i Danmark og er involveret i forskellige projekter og initiativer, der har til formål at forbedre den danske internetinfrastruktur. Du kan finde flere oplysninger om DIFO på deres hjemmeside.

Promotionsvideo om navneskiftet til Punktum dk

FAQs: Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor har DK Hostmaster skiftet navn til Punktum dk?

DK Hostmaster har skiftet navn til Punktum dk for at vælge et navn, der mere præcist beskriver organisationens opgaver. Selvom DK Hostmaster har været den danske registreringsmyndighed for .dk-domæner i mere end 20 år, har navnet ikke givet en klar forståelse af, hvad organisationen reelt set gør. Med det nye navn ønsker Punktum dk at signalere, at de er mere end bare en “hostmaster”. Selvom navneskiftet betyder, at brugere af .dk-domæner nu vil modtage e-mails fra Punktum dk i stedet for DK Hostmaster, vil det ikke have nogen praktisk betydning for registranterne. Punktum dk vil stadig udføre de samme opgaver med at administrere og vedligeholde .dk-topdomænet, som de altid har gjort.

Hvad betyder navneskiftet fra DK hostmaster til Punktum dk for mig?

Det nye navneskift fra DK Hostmaster til Punktum dk vil ikke have nogen praktisk betydning for de fleste, der bruger .dk-domæner. Det eneste, der vil ændre sig, er, at man vil modtage e-mails fra Punktum dk i stedet for DK Hostmaster. Men bag navneskiftet ligger en vigtig årsag – at skabe et mere sikkert internet. Punktum dk har de seneste år gradvist taget et større ansvar for at sikre det danske internet og for at udføre identitetskontrol af alle, der har et domænenavn. De har også lanceret værktøjet sikkerpånettet.dk, som skal hjælpe med at skabe mere sikkerhed på nettet. Med navneskiftet ønsker Punktum dk at signalere, at de vil fortsætte med at tage et større ansvar for at skabe et mere sikkert internet i fremtiden.

Er Punktum dk A/S svindel?

Nej, Punktum dk A/S er ikke svindel. Punktum dk A/S er den organisation, der administrerer det danske Top Level Domain (TLD) .dk, og er ansvarlig for registrering, fornyelse, sletning og koordinering af alle .dk-domænenavne. Punktum dk A/S er en non-profit organisation, der er ejet af Foreningen Dansk Internet Forum (DIFO) og er underlagt tilsyn af den danske styrelse for telekommunikation og internet, IT- og Telestyrelsen.